Boldogság kék madara pályázat 2024

Címkék: Legfrisebb hírek

Boldogság kék madara

2024. július 4-én a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság székhelyén került megrendezésre a „Boldogság kék madara III.” irodalmi pályázati kiírás díjátadó ünnepsége.

Intézményünk Támogatott Lakhatásából 2 lakó pályázott, Karádi Szilvia és Orsós György.

A Drávakastély Szociális Otthonból 1 pályaművel 4 lakó pályázott, Németh Renáta, Perák Rózsa, Bogdán Márió, Horváth István, akik a díjátadó ünnepségen különdíjban és a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi tagozata által felajánlott könyvjutalomban részesültek. A különdíjakat átadta dr. Máté János Esélyteremtési Főosztály főosztályvezetője és Mezey Katalin akadémikus asszony.

 

Orsós György a díjátadó ünnepségen vehette át az első helyezésért járó oklevelét és pénzjutalmát.

 

A díjátadó rendezvényen köszöntőt mondott dr. Jeviczki Melinda Klára általános igazgatóhelyettes, Mezey Katalin akadémikus, a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi tagozata tagja, valamint  Szekeres Pál esélyteremtési főkoordinátor.

A köszöntőkben elhangzott, hogy a pályázati kiírásra több, mint száz mű érkezett. Kiemelték, hogy a pályázat célja elsősorban az alkotás, az önmegvalósítás támogatása, a fogyatékos ügy fontosságára való figyelemfelhívás volt. Nem utolsó sorban a lakók által készített alkotásokból mélyebben megismerhették a bírálók és a fenntartó is a lakók mindennapi életét.

A beérkezett műveket háromtagú szakmai zsűri bírálta el.

Az SZGYF Somogy Vármegyei Kirendeltségről az ünnepségen részt vett Bacsa-Juhász Szilvia Igazgató-helyettes és Volák Anita szociális referens, akik a díjazottaknak személyesen gratuláltak.

Orsós Györggyel készült interjú az SZGYF honlapján későbbiekben lesz olvasható.

Valamennyi lakónknak ezúton is gratulálunk, további sok sikert és kitartást kívánunk a munkájukhoz.

 

Orsós György_interjú.pdf (241363 bájt)

 

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg7.jpg