"Megújulás" Plakát pályázat

Címkék: Legfrisebb hírek

"Megújulás" Plakát pályázat

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság "Megújulás" Plakát pályázatára Horváthné Lőrincz Anna ellátottunk néhány vízfestékkel készült festményét küldte be.

A pályázati kiírásban néhány korlátot is megszabtak, a pályaművekben a természetből eredeztethető színeket használhattak fel az alkotók. Ezek a színek a zöldeskék, a levendula, a galambszürke, a fényes sárga és korall, valamint a kék és viola.

A mai napon az SZGYF Somogy Vármegyei Kirendeltségének igazgatója Nábrádi Csilla és igazgatóhelyettese Bacsa-Juhász Szilvia adták át dr. Jeviczki Melinda Klára általános főigazgató-helyettes tájékoztató levelét arról, hogy lakónk festményei elnyerték a zsűri tetszését.

A benyújtott pályázatok közül az öt kiválasztott mű az SZGYF székhelyének helyiségeit fogja díszíteni, illetve digitalizációt követően óriásplakátként legyártatnak és kihelyezik az épület forgalmas útvonalainak mentén, továbbá a honlapon is megtekinthető lesz.

Horváthné Lőrincz Anna életében kiemelkedő szerepe van a művészetnek, az alkotásnak. Betegsége kapcsán a terápia részeként tanulta meg, hogy az alkotás örömének nagy szerepe van a gyógyulásában. A meghirdetett plakát pályázatra vidám színes tájképekkel pályázott.

Az alkotás egy önkifejezési forma, az alkotásokkal meg tudjuk mutatni kik is vagyunk valójában. Létrehozni valamit, ami addig nem volt, olyan dolgot, ami másoknak is tetszik, másoknak is örömöt okoz - nagyszerű érzés. Ebből az érzésből építkezni a mindennapokban gyógyító erejű.

Ezúton is gratulálunk Horváthné Lőrincz Anna nyertes pályázatához!

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg