Március 15-i Ünnepség Berzencén

Címkék: Legfrisebb hírek

Március 15-i Ünnepség Berzencén

1848. március 15-én – az európai forradalmi hullám részeként – Pest-Budán is kitört és vér nélkül győzött a forradalom a nemzeti szuverenitás és a polgári átalakulás jelszavaival („egyenlőség, szabadság, testvériség”). Megszületett a modern parlamentáris Magyarország, és megkezdődött a szabadságharchoz vezető folyamat, amelynek célja a Habsburg-uralom megszüntetése, a függetlenség és az alkotmányos berendezkedés kivívása volt.

Intézményünk lakó kreatív foglalkozás keretében piros-fehér-zöld színekkel készítettek virágokat és helyeztek el a berzencei Szabadság téren álló emlékműnél március 14-én délelőtt.

A délutáni ünnepi megemlékezésen a Zrínyi Miklós Művelődési Házban köszöntöt mondott Kovács Zoltán polgármester, ünnepi műsort adtak a Szent Antal Óvoda óvodásai, majd a Kavulák János Általános Iskola tanulói.

A megemlékezés a Szabadság téri emlékműnél az Önkormányzat és a településen működő intézmények képviselőinek koszorúzásával zárult. A Szeretet Integrált Szociális Intézmény Somogy Vármegye nevében koszorút helyezett el Jancsi Melinda intézményvezető, valamint Hajdú Miklós Andrásné és Landor Lajosné intézményünk lakói.

 

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg