A Zene mindenkié II. pályázat díjátadó

Címkék: Legfrisebb hírek

A Zene mindenkié II.

A Szeretet Integrált Szociális Intézmény Somogy Vármegye Drávakastély Otthonban a célunk, hogy otthonos környezetben és személyre szabott módon biztosítsuk az ellátottak jólétét és a lehető legjobb életminőséget.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság által szervezett „A Zene mindenkié II.” címmel meghirdetett pályázaton részt vett Bogdán Márió ellátottunk, egyéni énekes kategóriában Balázs Fecó - Érints meg c. dalával, ahol díjazásban részesült.

Különdíját Budapesten vehette át. Márió többször szerepelt a Mohácson megrendezett zenei fesztiválokon, ahol mindig nagyon jó helyezést ért el. Budapesten két társával együtt, akik a dalkörben is szerepelnek, arany minősítést kaptak. Rendszeresen fellép a helyi rendezvényeken, falunapokon, idén is nagy sikere volt. Legnagyobb álma, hogy egyszer az X-Faktor színpadán énekelhessen. A dal Márió saját választása volt, kisgyermekkora óta szeret énekelni, több műfajt is kipróbált már. Ő is, mint sokan mások választják a zenélést és éneklést hobbiként, mely hozzájárul az ember kreatív kifejezőképességéhez. Dalszövegeken és dalokon keresztül üzeneteket, történeteket közvetít mások felé.

A zenélés egy olyan tevékenység, amely összeköti az ellátottakat, és közösségi élményt nyújt. Nagyszerű módja a kapcsolatteremtésnek. Az elért sikerélmények hozzájárulnak az önbizalom és önértékelés növeléséhez. Amikor megtapasztalják, hogy képesek zenélni vagy énekelni, magabiztosabbak lesznek és büszkébbek saját magukra. A színpadon való fellépés vagy egy dal elkészítése sikerélményeket hoz, amelyek növelik az önbizalmat és motiválják őket a további fejlődésre. A zenélés egyfajta univerzális nyelv, amely segít nekik kommunikálni egymással és a körülöttük lévő világgal. Örömöt és boldogságot hoz az emberek életébe. Egy dallam vagy egy dal képes emelni az ember hangulatát és fokozni az örömérzetet.

Örömmel adunk lehetőséget az ellátottak számára a zenével való foglalkozásra, hiszen ez hozzájárul boldogabb és teljesebb életükhöz, segít nekik megtapasztalni a zene varázsát és a pozitív változásokat az életükben.

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg