Adventi készülődés

Címkék: Legfrisebb hírek

Adventi készülődés a Drávakastély Otthon Drávatamási telephelyen

2023.12.04.-én délelőtt az adventi koszorú közös elkészítésére került sor. Az ellátottak nagy igyekezettel készítették el az intézmény Adventi koszorúját.

2023.12.06.-án délután egy kézműves foglalkozás keretében készítették el az intézmény ablakainak dekorációját. Kartonból zöld fenyőfákat vágtak ki, amelyeknek egy részét hópelyhekkel díszítették, a másik részéből pedig kis karácsonyfákat készítettek. Ezt megelőző napokban is szívesen csatlakoztak az ellátottak a foglalkozás alapanyagának elkészítéséhez. Az elkövetkezendő napokban a dekorációk a szobák és közös helyiségek ablakait fogják díszíteni.

2023.december 11-én meggyújtottuk az Adventi koszorún a második gyertyát az ellátottakkal közösen. Elsőként verset mondtak az ellátottak, majd ismertettük a második gyertya jelentését. Az adventi koszorú második gyertyájának jelentése a zsidó néphez kötődik. A reményt jelképezi, méghozzá a remény érzését a Messiás eljöveteléről. Az ígéret szerint a Messiás eljő és reményt hoz a világnak. Ezen gyertya az előzőhöz hasonlóan szintén lila színű, ami az egyházban is jellemző szín díszítés szempontjából ebben az időszakban. A papokat is lila ruha díszíti a hívek előtt, s a templomban is az asztalon és több helyen is megfigyelhető a lila dominanciája.

2023. december 18-án meggyújtottuk közösen az adventi koszorú harmadik gyertyáját az ún. „Rózsaszín gyertyát” vagy a „Pásztorok gyertyáját”.

Ez a gyertya a készülődés örömét és az örömteli várakozást szimbolizálja.

Az advent időszaka fokozatosan készít fel minket a karácsony ünnepére, és a harmadik gyertyagyújtás a reményteljes, boldog várakozás idejére emlékeztet bennünket.

 

 

1.jpeg2.gyertya.jpeg2.jpeg3.gyertya.jpeg3.jpeg4.jpeg5.jpeg6.jpeg