Tudom, hogy van jogom! Pályázat

Címkék: Legfrisebb hírek

Tudom, hogy van jogom! Pályázat

Az Integrált Jogvédelmi Szervezet által kiírt "Tudom, hogy van jogom! Színes hétköznapok" pályázati felhíváson

ORSÓS GYÖRGY

a Szeretet Integrált Szociális Intézmény Somogy Vármegye Fészek Támogatott Lakhatás igénybevevője

KÜLÖNDÍJAT kapott

Irodalom, vers, próza kategóriában Kontrasztok c. novellájáért.

A több, mint 500 beérkezett pályaműveket 3 kategóriában értékelte a Nemzeti Kulturális Alap Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő által delegált szakmai zsűri:

Irodalom, vers, próza

Képzőművészet rajz-festmény

Videó

A díjátadó ünnepség a Belügyminisztérium József Attila utca 2-4. szám alatti székhelye márványaulájában 2023. november 14-én volt.

Az ünnepségen köszöntőt mondott Csizi Péter szociális ügyekért felelős helyettes államtitkár, aki beszédében kiemelte, hogy a gondoskodás részeként biztosított bentlakásos intézmények otthont nyújtó szolgáltatásokká kell, hogy váljanak, melynek egyik eszköze a  Támogatott Lakhatás, mely szolgáltatásból idén is több mint 600 férőhely kerül átadásra.

Dr. Novák Krisztina jogvédelmi biztos a pályázat kiírásának céljaként köszöntőjében megfogalmazta, hogy az intézményekben élők számára "ajtót szerettek volna nyitni" a társadalom felé.

Borbély-Tardy Anna a pályázat bíráló bizottságának elnöke a bíráló bizottság munkájával kapcsolatban úgy fogalmazott: mondhatná, hogy nehéz dolguk volt mégis azt gondolja, hogy nem volt nehéz dolguk, hiszen nagyon értékes pályaművek érkeztek be, a bírálók mindegyike örömmel és lelkesedéssel vett részt a bírálatban.

Az ünnepségen néhány dalt adott elő a Készenléti Rendőrség Zenekara populáris zenét játszó formációja. pl: Queen: Love of my life, Bee Gees: How deep is your love

A díjazottak az oklevelüket Csizi Péter helyettes államtitkártól és Dr. Novák Krisztina jogvédelmi biztos asszonytól vehették át.

Az ünnepséget követően állófogadáson vehettek részt a díjazottak és kísérőik, ahol Dr. Novák Krisztina biztos asszony mondott pohárköszöntőt. Gratulált minden díjazottnak, további kitartást kívánt számukra. A Szociális Munka Napja alkalmából elismerését fejezte ki a pályázókat segítő szakembereknek. A pohárköszöntőt követően személyesen koccintott a pályázókkal és a jelenlévő kísérőkkel.

A pályaművekből összeállított vándorkiállítás az ország különböző pontjain is megismerhető lesz.

Gratulálunk Orsós Györgynek és további sikereket kívánunk!

 

Fritz Melinda

szakmai vezető

 

1.jpeg2.jpeg3.jpeg4.jpeg5.jpeg

Oklevél_Orsós György.pdf (35374 bájt)