Szakmai Nap Berzencén

Címkék: Legfrisebb hírek

Szakmai Nap Berzencén

2023.október 11-én a Somogy Vármegyei Kaposi Mór Oktatókórház, valamint a Nagyatádi Kórház pszichiátriai rehabilitációs részlegeinek munkatársai látogatták meg a Támogatott Lakhatást Berzencén. A Támogatott lakhatásban élők ajándékokkal készültek az ide látogató szakembereknek., Az intézményvezető-helyettes köszöntötte a látogatókat. A köszöntőt követően – az alkalmazott csoport- és egyéni foglalkoztatási módszerek bemutatása céljából - fellépett a Szeretet Kórusa 2 dallal, Nagyné Kaposi Zsuzsanna népdal énekléssel és Karádi Szilvia Mária Új élet c. versével köszöntötte a szakembereket.

A nap első felében szakmai előadások során tájékoztatást kaptak a Támogatott Lakhatás létrehozásáról, a működtetés alapelveiről, valamint az ellátórendszeri jelentőségéről, a nyújtott szolgáltatásokról és lehetőségekről.

Az előadásokat követően megtekintették a Szolgáltató Központot: a nappali ellátás munkájának bemutatása során betekintést nyertek a kreatív terem és a tv szoba munkájába, megtekintették a képzőművészeti módszer támogatásával létrejött és kiállított képeket. Ellátogattak a Védett Műhely és az ERFO Kft műhelyeibe, ahol a munkavállalási lehetőségek kerültek bemutatásra.

A vendégek meglátogatták az intézmény 3 telephelyét: a 6 fő lakhatását biztosító Napsugár Támogatott Lakhatást, a 12 fős Fecske Támogatott Lakhatást, ahol a lakók muffinnal várták őket, illetve a 30 fős apartman házunkat a Fészek Támogatott Lakhatás telephelyet, ahol a nap zárásaként közösen átbeszéltük a tapasztalatokat.

A szakemberek a nap végén elmondták, hogy sok információt szereztek a látogatás során. A jövőben az együttműködésünket mindenképpen tovább tudjuk erősíteni.

 

Fritz Melinda

szakmai vezető

 

Karádi Szilvia Mária

Új élet

 

Az élet sok csapást

Mért rám

De életemben felcsillant a remény

Hogy ezután szebb és jobb

Életet élhetek Én.

 

S most itt állok

Egy új élet küszöbén

Melyet választottam Én.

Berzence lett az új lakhelyem

Melyet nagyon megkedveltem.

 

A Remény otthonban költöztem

Ahol mindenkit nagyon megszerettem.

Életemben újra felcsillant a remény

Hogy ezután szebb és jobb

Életet, élhetek Én.

 

 

 

10.jpg11.jpg14.jpg15.jpg16.jpg17.jpg18.jpg19.jpg4.jpg5.jpg6.jpg7.jpg8.jpg9.jpgMandala.png