Elismerés

Címkék: Legfrisebb hírek

Elismerés barcsi dolgozóinknak

Betegelégedettség

Munkánk során kézzelfogható elégedettségi mutatókat sajnos nem tudunk bemutatni. Súlyos értelmi fogyatékosok esetében a kifejezés sajátos módon történik.

Pozitív visszajelzések, - amiből tudunk építkezni, továbblépni, és minden nap úgy bejönni dolgozni, hogy szükség van ránk - azok az apró lakói hálás visszajelzések, amit egy – egy nehéz nap után kapunk, legyen az csak egy aprócska ölelés, mosoly. Nagy elismerés számunkra, ha egy hozzátartozó sírva panaszkodja el, hogy nagyon nehéz neki lelkileg feldolgozni, hogy fizikailag már nem tudja felvállalni az otthoni ápolását a betegnek, de látja, tudja, hogy ő sem tudott többet tenni érte otthoni körülmények között és nyugodt szívvel bízza ránk pl. a gyermekét.

Ápolási csoportvezetőkét nyugodt szívvel és nagy örömmell töltenek el azok a pillanatok, amikor egy-egy ünnepre készülődve a lakói „munkák” egy-egy ápoló számára készülnek. Szavakkal nehéz kifejezni, amikor azt látom, hogy az „anyák napi szívecskét” és versikét egy kolléga kapja meg. Ez nem csupán a hozzátartozó hiányát fejezi ki, hanem az én olvasatomban egy betegelégedettséget is megmutat.

Büszkeséggel tölt el, amikor azért keresnek meg orvosok, vezető ápolók, hogy elismerésüket fejezzék ki a szakmai munkánkat illetően. Ilyen elismeréseket folyamatosan kapunk a KMOK gyermekorvosai részéről, de a PTE Gyermekklinika, Bethesda Gyermekkórház és a GOKVI részéről sem ritka.

 

A fent említett példákból bátran állíthatom, hogy a betegelégedettség kimagasló.

 

Közösség méltatása

A közösség tagjai folyamatos továbbképzések mellett látnak el palliatív céllal, nap mint nap olyan terminális állapotú betegeket, akik már kórházi ellátást nem igényelnek, de az állandó szakápolói felügyelet nélkülözhetetlen számukra.   A csoport több tagja részesült már valamilyen elismerésben.

Kiemelkedő, megyei szinten egyedülálló, magas szintű munkát végeznek egymásra támaszkodva, egymást segítve és biztatva.

A jókedv elmaradhatatlan számukra a mindennapokban, ki énekelve, ki pedig humorral dobja fel a műszakokat és a betegek közérzetét.

A közösséget hatékony együttműködése, rendhagyó szakmai tevékenysége és professzionális hozzáállása, valamint a munkájuk iránti alázatuk, megbízhatóságuk, az újra való törekvésük tenné érdemessé a díjra. Szakmaiságuk, hitelességük, elkötelezettségük elismert az orvosok, betegek és hozzátartozók körében is. Jó kapcsolatot ápolnak a fekvőbeteg, járóbeteg ellátó intézményekkel, akik mindig elismerő szavakkal, partnerként kezelik a közösség tagjait.

A fogyatékkal élő betegekkel való kapcsolatuk empatikus, törekednek őket elfogadni és partnerként kezelni, figyelmesen végig hallgatják a panaszaikat. A páciensekkel való kapcsolat „sírig tartó”, és ez a kijelentés szó szerint értendő. Távozásuk megviseli az őket hosszú ideig – időnként évtizedekig – ápoló személyzetet. Ők úgy viselkednek, bánnak a betegekkel, mintha családtagjaik lennének. A munkahelyi követelmények magasak, egyeztetésük más életterületekkel (pl. család) és személyes szükségletekkel rendszeres konfliktusok forrása, amit ők hivatásszeretetből felvállalnak. Pozitív visszajelzés minden egyes hálás tekintet és ölelés a beteg és hozzátartozóik részéről.

 

1.jpgdíjátadó.jpgOklevél.jpg