Elköszönt az ápolási csoportvezető

Elköszönt az ápolási csoportvezető

Huszics Frigyesné a közelmúltban jelezte az intézményvezető felé, hogy szeretne nyugállományba vonulni. Szőke József megbízott intézményvezető méltányolva az ápolási csoportvezető kérését felmentése mellett döntött.

 

Huszics Frigyesné szakmai életútját bölcsődei gondozóként kezdte Nagyatádon 1981. július 1-jén. Ebben a munkakörben mindösszesen 6 hónapot dolgozott. 1982. január 7-én jelentkezett a berzencei Szeretet Szociális Otthonba ápolói munkakörbe. Kezdetben a pszichiátrián, majd az idősek otthonában dolgozott.

Klára asszony azonnal megtalálta helyét az új munkakörében, nyitottságának, az idős, beteg, elesett emberek szeretetének köszönhetően hamar beilleszkedett a bentlakásos intézményi környezetbe. Akkori vezetői hamar felismerték szakmai elhivatottságát és a segítő szakma iránti alázatát. A lakók tisztelték, szerették, mivel bizton számíthattak rá problémáik megoldásában.

 

Huszics Frigyesnét tartósan magas szakmai színvonalon végzett munkájának köszönhetően ápolási csoportvezetői feladatokkal bízta meg az intézményvezető. Annak érdekében, hogy vezetői feladatait hatékonyan lássa el, elvégezte a vezető-szervező képzést, folyamatosan tovább képezte magát, majd a demens időseket ellátó részleg kialakítását követően megszerezte a pszichiátriai szakápoló szakképesítést is.

Az ápolási csoportvezető tevékeny részvételével, irányításával, 1999-ben az idős otthon új helyre költözött, a férőhelyszám pedig 120 főre emelkedett, itt folytatta tovább csoportvezetői munkáját.

 

Az általa vezetett és irányított ápoló, gondozó szakember gárda szemléletét folyamatosan alakította, trenírozta, aminek köszönhetően a munkatársak mindennapi munkavégzésében ma is az alapelv, az idős emberek méltóságának tiszteletben tartása, fizikai és lelkiállapotának és jólétének a megőrzése, fenntartása.

 

Az elmúlt 40 év során többször történt telephely vezető váltás az idősek otthonában. Az átmeneti időszakokban Huszics Frigyesné Klára kapott telephelyvezetői megbízást. Tapasztalatának és szakértelmének köszönhetően ezt a feladatot is hatékonyan ellátta.

 

Az ápolási csoportvezető asszony oroszlánrészt vállalt abban is, hogy az idősek otthonában folyamatos legyen a szakember utánpótlás. Tevékenyen részt vett a csurgói szakképző iskolából érkező szociális gondozó és ápoló tanulók gyakorlati oktatásában, a „Nő az esély” projektben részt vevő roma nők szociális gondozóvá válásában és megtartásában.

 

Mindennapi ápolási csoportvezetői munkájában hatékony együttműködést alakított ki az egészségügyi szolgáltatókkal, az intézmény orvosaival, a járóbeteg szakellátókkal és a kórházi szervezetekkel.

 

A pandémia időszakában felelősen, következetesen érvényesítette az infekciókontroll szabályokat és mindent megtett annak érdekében, hogy az intézmény a legkisebb kockázatokkal és veszteségekkel vészelje át a veszélyhelyzeti időszakot.

 

Szőke József a búcsúztatón köszönetet mondott a vezető társak, munkatársak és a lakók nevében Huszics Frigyesnének az  intézményben eltöltött több mint 40 évi magas színvonalú munkáért, a 40 év alatt ellátott több ezer idős ember aktivitásának, egészségének megőrzése érdekében végzett, valamint az idős gondozás területén, az ápolásra szoruló idős emberek életminőségének javítása érdekében végzett kiemelkedő tevékenységéért.

 

IMG_20221003_140523.jpgIMG_20221003_140835.jpgIMG_20221003_141214.jpg

Címkék: Legfrisebb hírek


Vissza az előző oldalra