Szociális munka napja

Címkék: Legfrisebb hírek

Szociális munka napja Berzencén

„Önmagunk megtalálásának a legjobb módja, ha elveszünk mások szolgálatában”

 

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Somogy Megyei Kirendeltsége az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan idén is megünnepelte a Szociális Munka Napját, mely rendezvénynek ezúttal a Somogy Megyei Szeretet Szociális Otthon berzencei telephelye adott otthont. A rendezvényen a megyei ellátórendszerből nyolcan főigazgatói dicséretben, hatan pedig elismerő oklevélben részesültek.

A jelenlévőket a házigazda szerepében Szőke József, a Somogy Megyei Szeretet Szociális Otthon igazgatója köszöntötte. A rendezvényen részt vett Szászfalvi László országgyűlési képviselő, dr. Szopka Zsolt a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság szervezeti igazgatója, Helmanné Enner Margit a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság gazdasági vezetője, valamint Cseh István Berzence jegyzője is. „Önmagunk megtalálásának a legjobb módja, ha elveszünk mások szolgálatában” idézte köszöntőjében Mahatma Gandhit Szászfalvi László, a szociális szférában dolgozók áldozatos munkáját méltatva.

Dr. Szopka Zsolt az ágazatban az elmúlt időszakban bekövetkezett pozitív változásokat emelte ki, majd Szőke József az intézmény igazgatója foglalta össze röviden az otthon elmúlt 60 évét. A szakember kiemelte, a korábbi zárt intézetből egy, a szó valódi értelmében vett nyitott otthon vált melyben nem csupán élni, de dolgozni is jó. A jól végzett munkát ezt követően Tóth László Norbert a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Somogy Megyei Kirendeltségének igazgatója egy emléklappal köszönte meg a gondozottak nevében.

Az ágazatban dolgozók ünnepnapja alkalmából a rendezvényen a Somogy megyei szociális és gyermekvédelmi intézményekben dolgozók kiemelkedő színvonalú szakmai munkáját is elismerték. Az intézményektől és a kirendeltségtől főigazgatói dicséretben 8, elismerő oklevélben (igazgatói dicséretben) pedig 6 fő részesült. Ez alkalomból került átadásra a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság által létrehozott Életmentő-díj is. Ez utóbbit Somogy megyéből idén két fő vehette át dr. Szopka Zsolt szervezeti igazgatótól valamint Tóth László Norberttől, a megyei kirendeltség igazgatójától.

Az ünnepség végén a Szeretet Szociális otthon ellátottjai megható zenés műsorral kedveskedtek a vendégeknek, majd a 60 éves intézmény tortája is begördült. A rendezvényt Berzence község jegyzőjének pohárköszöntője és szeretetvendégség zárta.

Szociális munka nap képek.docx (346492 bájt)