Holland adomány

Hollandiai adomány a barcsi lakóknak

A Somogy Megyei Szeretet Szociális Otthon barcsi Együtt-Egymásért szociális és gyermekotthoni telephelyének lakóit a napokban egy kamionnyi adománnyal segítette egy hollandiai karitatív csoport.

Az otthonnak évek óta élő kapcsolata van az IJsselmuideni segítőkkel akik, különféle karitatív akciókkal segítették és segítik a lakókat.

Holland egyetemista fiatalok festették ki a gondozási egységekben a lakószobákat és közösségi tereket, részt vettek a gyermekek gondozásában, foglalkoztatásában, holland önkéntes szakemberek varázsolták újjá az egyik lakóegység szociális helyiségeit, lakószobáit, a tálaló konyhát és az ebédlőt mintegy 10 millió forint értékben.

A most érkezett adományban gyermekruhák, játékok, ápolást segítő eszközök, ágyneműk mellett, értékes nagykonyhai ipari gépek és eszközök is érkeztek, mivel a segítők azt tervezik, hogy a jövő évben a barcsi telephely konyháját újítják fel.

Az IJsselmuideni közösség 2 hónapot dolgozott a saját templomuk felújításán az így kapott fizetést a 2021. évi barcsi támogatási projektjhez használják fel.

Köszönetet mondok Jan Kraan úrnak és a Hamoen házaspárnak (Ton és Leni Hamoen) az önzetlen segítségükért.

 

 

 

Szőke József

intézményvezető

 

 

IMG_2930.JPGIMG_2966.JPGIMG_3031.JPGIMG_3034.JPGIMG_3062.JPG

Címkék: Legfrisebb hírek


Vissza az előző oldalra