Karácsony a Szeretetben

Címkék: Legfrisebb hírek

Karácsonyi ünnepkör a Szeretet Szociális Otthon telephelyein

Mozgalmas volt a Karácsony a Somogy Megyei Szeretet Szociális Otthonban

A karácsonyi ünnepkör „Vízkereszttel” zárult a Somogy Megyei Szeretet Szociális Otthonban is. Az otthonban élő lakók békességben, nyugalomban töltötték az ünnepeket. Minden telephely, minden lakás, minden közösség „kívül-belül, ünneplőbe öltözött” Karácsonyra.

A barcsi Együtt-Egymásért szociális és gyermekotthoni telephely ünnepségére ellátogatott Koós Csaba Barcs város polgármestere és Bognár László az SzGyF Somogy Megyei Kirendeltségének osztályvezetője, akik köszöntötték a lakókat és az intézmény dolgozóit.

Berzencén Karácsony előtt, a lakók és dolgozók együtt köszöntötték a nyugállományba vonult dolgozókat. Jánosnak is teljesült régi álma: Az idén Ő lehetett a Mikulás! A támogatott lakhatásban élő pszichoszociálisan sérült lakók a helyi Kavulák János Általános Iskola diákjaival közösen gyújtották meg az adventi gyertyákat, meghívást kaptak a helyi római katolikus templom jótékonysági koncertjére, felléptek a művelődési házban rendezett „Mindenki Karácsonyán” és a Szociális Szolgáltató Központban. A támogatott lakhatás közös karácsonyi ünnepségét megtisztelte jelenlétével Csendes Sándor berzencei római katolikus plébános úr, aki megáldotta a lakókat és minden lakóotthonnak egy-egy keresztet ajándékozott.

Nábrádi Csilla az SzGyF Somogy Megyei Kirendeltségének főosztályvezetője Bacsa-Juhász Szilvia osztályvezető és Tóth Katalin szociális referens a Szeretet Apartmanház ünnepségén vettek részt, ahol a főosztályvezető asszony meleg szavakkal ajánlotta a lakók figyelmébe Karácsony üzenetét.

Az idősek otthona kápolnájában Csendes Sándor plébános úr ünnepi szentmisét mutatott be, az otthon családias karácsonyváró rendezvényét pedig Jusits-Nagy Kornélia SzGyF kirendeltségi osztályvezető tisztelte meg jelenlétével.

Szőke József intézményvezető az ünnepekben minden lakást, minden otthont személyesen meglátogatott és minden ellátottat és dolgozót egy különleges karácsonyi képeslappal ajándékozott meg, melyet az előző évi drávatamási betlehemes játékról készített.

A Drávakastély szociális otthoni telephely lakóinak színjátszó csoportja az adventben Budapesten a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság adventi vásárának megnyitóján, a kaposvári püspöki székházban rendezett „Léleknyitogatón”, az SzGyF Somogy Megyei Kirendeltségének karácsonyi ünnepségén vendégszerepelt és természetesen otthon is műsorral köszöntötte a lakókat. Az ünnepségen részt vett Sabacz József Drávatamási község polgármestere is.

Hisszük és valljuk, hogy az „ünnepi töltekezés” minden lakónak és dolgozónak megadta a kellő erőt és hitet ahhoz, hogy a 2020-as évben is folytathassuk missziónkat.

 

Szőke József

intézményvezető

 

ajándék.JPGáldás.jpgatya.jpgBarcs.JPGBarcsműsor.JPGCsilla.JPGidős műsor.jpgJános.jpgKoós Csaba.jpgKorni.jpgléleknyitogató.jpgmikulás.jpgmindenki karácsonya.jpgnyugdíjas.JPGSabacz.JPGSzeretet Apartmanház.JPGtamási.JPGtemplomi koncert.jpg