Osztozó

Lakófelkészítés az egyházak tapasztalatainak segítségével - Osztozó fórum a projektmunkatársaknak

Október 29-én a jezsuiták Párbeszéd Házában rendeztük – a sorban huszonnegyedik – Osztozó fórumot az SZGYF és a Szociális Esély Nonprofit Kft. közös szervezésében. A téma: Az egyházi kapcsolatok, közösségek, lelkipásztorok szerepe, a lelkigondozás mint segítő hatótényező a támogatott lakhatásra való felkészítés folyamatában.

A résztvevők azok a terepen dolgozó munkatársaink voltak, akik az EFOP- 2.2.2.-17 projekt keretében országszerte segítik a lakófelkészítés folyamatát.

A férőhelykiváltás és integráció során fontos szerepet játszhatnak az adott települések helyi egyházi, vallási közösségei, gyülekezetei, lelkipásztorai. Ők azok, akik sok szálon kapcsolódva a helyi társadalomhoz, hatékonyan segíthetik az érzékenyítést és a befogadást.

Az eseményen Mihály János, a SZEN Kft igazgatója, majd Késmárki Zsolt, a főigazgatói iroda témafelelőse mondott bevezetőt.  Gondolatindító előadás, bemutatók, jó gyakorlatokról való beszámolók hangzottak el, melyet tapasztalatcsere, beszélgetés követett.

Meghívott szakértőként, előadóként vett részt a Somogyban már lezajlott projekt vezetője, Szőke József, a berzencei ISZI igazgatója, Neruda Károly katolikus lelkipásztor, a fogyatékkal élők egyházmegyei referense, Brenner Sarolta a Bárka Közösség, Harmat Pétera Hit és Fény Közösség (mindkettő sérülteket befogadó közösség), és Horváth Sándor, az ócsai ISZI igazgatója.

A gyakorlatias szemléletű dialógus megerősítette a résztvevőket abban: számos partnertől tanulhatunk a férőhelykiváltási folyamat során, ellátottjainkat az egyházi közösségek tapasztalatai sokban segíthetik a befogadás terén.

Késmárki Zsolt társadalmi kapcsolatokért felelős referens
SZGYF Főigazgatói Iroda

 

ob montazs1.pngob montazs2.pngob10.jpgob9.jpg


Címkék: Legfrisebb hírek


Vissza az előző oldalra