Beléptünk az új roma foglalkoztatási projektbe

Címkék: Legfrisebb hírek

Beléptünk az új roma foglalkoztatási projektbe

Intézményünk sikerrel zárta a TÁMOP-5.3.1-B-2-12/2 „Roma emberek képzésbe ágyazott foglalkoztatása a szociális és gyermekjóléti rendszerben” című projektet. A Berzencén, Barcson és Drávatamásiban megvalósított 4 projektben 24 roma nő foglalkoztatásával  indultunk. A 24-ből 19 dolgozót neveztünk ki határozatlan időre a projekt végén. Jelenleg közülük 15-en dolgoznak az intézményben.

 

A Somogy Megyei Szeretet Szociális Otthon a fenntartó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság felkérésére örömmel vesz részt a „Nő az esély – Képzés és foglalkoztatás” elnevezésű újabb foglalkoztatási projektben.

 

November hónapban megkezdtük a toborzást Berzencén. A településről 32 roma identitását vállaló érdeklődő jelentkezett a programba. Az első tájékoztató találkozáson tisztáztuk a bemeneti feltételeket, így többen sajnálattal vették tudomásul, hogy nem indulhatnak a projektben. Ezt követően a toborzást kiterjesztettük a környező településekre is.

A december 13-án megtartott felvételi – kiválasztási napon összesen 28 babócsai, berzencei, bolhói, csurgói, heresznyei és vízvári roma személy jelent meg. A felvételi bizottság 20 résztvevőt választott be a projektbe.

 

Intézményünk a leendő célcsoport tagokkal, valamint 2 fő elődprojektben résztvevő dolgozóval vett részt a december 16-án megrendezett budapesti nyitó konferencián.

 

2017 januárjában indul a foglalkoztatás. A jelöltek közalkalmazotti státuszban, segéd ápolói munkakörben dolgoznak mindaddig, amíg meg nem szerzik a szociális gondozó ápoló szakképesítést.

 

A projekt 36 hónapon keresztül biztosít biztos megélhetést a projekt résztvevőinek.

2016.12.02. (2).JPG2016.12.02..JPGfelvételi (2).JPGfelvételi (3).JPGfelvételi (4).JPGfelvételi 2016.12.13..JPGmegbeszélés.JPGprojekt megbeszélés.JPG