Megyén átívelő együttműködés

Címkék: Legfrisebb hírek

Drávatamási lakók balatoni nyaralása.

Megyén átívelő együttműködés

 

Tavaly év eleje óta több ponton is talált együttműködési lehetőséget az eltérő ellátási profillal működő Somogy Megyei Szeretet Szociális otthon Drávakastély szociális otthoni telephelye és a Somogy Megyei Dr. Takács Imre Szociális otthon Park szociális otthoni telephelye. A drávatamási és patalomi intézmények ellátottjai és dolgozói 2015-ben már a zeneterápia területén sikerrel ötvözték a két részleg adottságait, így készültek fel pl. a szociális munka napjának közös megünneplésére és adtak több közös műsort.

Az idei évben az intézmények kiszélesítették együttműködésüket. Júliusban a sportolásé, augusztusban a pihenésé volt a főszerep. Varga Zoltán patalomi részlegvezető a részvétel- és a mozgás örömének fontosságára hívta fel a figyelmet, miután ellátotti- és dolgozói focicsapata egyaránt vereséget szenvedett a drávatamási ellátotti csapattól. A falu szociális otthon mellett található futballpályája ezen a napon a fogyatékkal élők, a pszichiátriai betegek és az idősek minőségi találkozásának kiváló helyszínévé vált.  A sport olyan eszköz a szociális szakemberek kezében, ami eredménytől függetlenül ad sikerélményt és egyben lehetőséget is a szociális otthonon kívüli kapcsolatok építésére, ápolására.

Augusztus elején Rajnai Zoltán drávatamási részlegvezető a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság nyaralójába, Zamárdiba szervezett pihenési, feltöltődési lehetőséget a két telephely ellátottjainak. A Balatonnál közel 30 fő töltött el négy napot a fenntartó üdülőjében, mely ismét lehetőséget nyújtott a generációk közötti kapcsolatépítésre és a közös muzsikálásra. A nyaralást a balatoni fürdőzés mellett hajókirándulással, sporttal és közös főzéssel tették emlékezetessé.

 

 

DSCF2160.JPGDSCF2177.JPGDSCF2188.JPGDSCF2200.JPGDSCF2454.JPGDSCF2473.JPGDSCF2482.JPGDSCF2488.JPGDSCF2497.JPGDSCF2510.JPG