Őszikék 2015.

Címkék: Legfrisebb hírek

Őszikék versíró pályázat

Újra „Őszikék” Berzencén.

A Somogy Megyei Szeretet Szociális Otthon első alkalommal 2003-ban hirdette meg azt a versíró pályázatot, amelyre a Somogy megyében működő bentlakásos szociális és gyermekvédelmi intézmények lakói küldhették el alkotásaikat.

Hogy az akkori ötlet sikeres volt, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az óta minden évben megjelent egy verses kötet, amelyebben a pályázók versei találhatók.

A kötetben találkozhatunk szerelmes versekkel, az elhagyott család, otthon iránti sóvárgással, a honvággyal, a természet szeretetével, vidámsággal, pajkossággal és mindazokkal a gondolatokkal, amelyek a szociális otthonokban, gyermekvédelmi intézményekben élő embereket foglalkoztatják.

Az önhibáján kívül gyermekotthonba kényszerült fiatal, az egyedül maradt idős, vagy a mentálisan sérült, netán fogyatékkal élő emberek tele vannak rejtett értékekkel. Az „Őszikék” versíró pályázatnak köszönhetően ezek az értékek nem kallódnak el, hanem megmaradnak az utókornak.

Az intézmény minden évben egy irodalmi délutánra invitálta az alkotókat, így volt ez 2015 karácsonya előtt is. A találkozón, a szerzők személyesen is megismerkedhettek „költő társaikkal” és lehetőséget kaptak arra is, hogy legkedvesebb versükkel bemutatkozzanak.

 

 

010.JPG017.JPG021.JPG027.JPG028.JPG041.JPG042.JPG051.JPG