Nyílt nap Berzencén

Címkék: Legfrisebb hírek

Nyílt nap Berzencén 2015.09.30-án

Diófa ültetés az új élet kezdetén

A Somogy Megyei Szeretet Szociális Otthon berzencei pszichiátriai részlegén az elmúlt évekhez hasonlóan újra megrendezték a Nyitott Kapu Napját.

A látogatók között ott voltak a hozzátartozók, barátok, törvényes képviselők, a nagyközség lakói, intézményvezetői, a társintézmények képviselői és lakói, az otthon nyugdíjas dolgozói.

Szőke József igazgató interaktív tájékoztatást adott a hamarosan induló új szakellátási formáról, a támogatott lakhatásról, a kastélykiváltás állásáról. Furman Erzsébet a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Somogy Megyei Kirendeltségének szociális referense köszöntőjében kiemelte a kiváltás projekt várható pozitív hozadékait.

A csurgói Kolping Nagyváty János középiskola képviselője felajánlotta a kiköltözéshez az iskola szállítóeszközeit és a diákok segítségét.

A program a Mátyás utcai lakóegység megtekintésével folytatódott. „Itt én is szívesen laknék!” –nyilatkozták többen. Megható része volt a programnak az, amikor a hozzátartozók, a leendő lakók és a leendő dolgozók a jövőbeni partnerség jegyében, együtt ültettek el egy diófát.

Ebéd után a barcsi, berzencei, drávatamási, patalomi otthonok lakói és a berzencei néptáncegyüttes táncosai fergeteges műsort adtak.

DSCN5286[1].JPGDSCN5293[1].JPGDSCN5302[1].JPGDSCN5304[1].JPGDSCN5309[1].JPGDSCN5310[1].JPGDSCN5356[1].JPGDSCN5369[1].JPG