Nyílt nap Barcson

Nyílt nap Barcson 2015.09.23-án.

Együtt - Egymásért Barcson

 

 

A Somogy Megyei Szeretet Szociális Otthon szeptember 23-án találkozót szervezett az Együtt – Egymásért Szociális és Gyermekotthoni telephelyén. A rendezvényre meghívták a gyermekek és fiatalok szüleit, hozzátartozóit, a barcsi Szivárvány Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény vezetőit és dolgozóit, valamint az integrált intézmény részlegeinek lakóit. A találkozón részt vettek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat barcsi aktivistái is, akik légvárral kedveskedtek a lakóknak.

 

Szőke József a vendégeknek beszélt az intézmény három évtizedes történetéről, az elmúlt évek és a 2015-ös év barcsi infrastrukturális fejlesztéseiről kiemelve azt, hogy az állami fenntartásba vétellel nemcsak a biztonságos működést, hanem a fejlődést is megalapozta a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság. Az igazgató méltatta és megköszönte a barcsi emberek, vállalkozók, intézmények és szervezetek folyamatos segítségét és támogatását, kiemelve, hogy kapcsolatok nélkül szegényebb és magányosabb egy ember, de egy intézmény is.

 

Illa Gáborné Németh Renáta a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Somogy Megyei Kirendeltség Intézményirányítási Osztályának szociális referense megerősítette az emberi kapcsolatok fontosságát különösen azokban az intézményekben, ahol állami gondozott gyermekek is élnek. Elismerően szólt a barcsi intézményben folyó ápoló, gondozó és fejlesztő tevékenységről.

 

A drávatamási Drávakastély Szociális Otthon csoportja táncokkal, verses zenés műsorral szerepeltek, a berzencei pszichiátria lakói humoros jelenetükkel nevettették meg a résztvevőket. A legnagyobb ovációval a gyermekotthon tánccsoportját és az otthon színkottás zenekarát fogadták a lakók.

 

 

01.JPG02.JPG03.JPG04.JPG05.JPG06.JPG

 

Címkék: Legfrisebb hírek


Vissza az előző oldalra